Fiets gestolen? Meld het nu!

Het ontdekken van fietsdiefstal is ongetwijfeld een van de meest frustrerende ervaringen. BIKEBAZE® staat klaar om je in deze moeilijke tijd te ondersteunen. Door onderstaand formulier in te vullen, help je ons om snel actie te ondernemen en de kans te vergroten dat je fiets wordt teruggevonden.

Wat te doen na het melden?

Doe aangifte bij de politie

Een officiële aangifte is cruciaal, niet alleen voor het onderzoek en mogelijke terugvinding van je fiets, maar ook voor verzekeringsdoeleinden. Het vastleggen van de diefstal bij de politie biedt een officieel bewijs van de diefstal, wat essentieel is bij het terugclaimen van je fiets. Bovendien draagt jouw aangifte bij aan een beter inzicht in fietsdiefstallen, wat kan helpen bij het verbeteren van preventieve maatregelen en beleid. Met je aangifte en de SafeTag-ID in de BIKEBAZE® BikeVault heb je solide bewijs van eigendom en de diefstal, wat de procedure bij het terugvinden van je fiets vereenvoudigt.

Informeer je verzekering

Meld de diefstal aan je verzekeringsmaatschappij om eventuele claims te starten. Zorg dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals de politie-aangifte en details over je fiets.

Blijf veilig en alert

Blijf alert op eventuele informatie over je gestolen fiets, maar vermijd persoonlijk risico. Neem bij het terugvinden van je fiets altijd contact op met de politie voor veilige assistentie.

Als je jouw fiets terugvindt

Het terugvinden van je fiets kan een enorme opluchting zijn, maar het is belangrijk om deze situatie op een veilige en wettelijke manier te benaderen.

Vermijd risico

Als je je fiets ziet, probeer hem niet zelf terug te halen als dit je in gevaarlijke situaties brengt of juridische problemen kan veroorzaken. Het is belangrijk om je eigen veiligheid voorop te stellen en geen onnodige risico's te nemen.

Contacteer de autoriteiten

Informeer de lokale politie over de locatie en de situatie van je teruggevonden fiets. Zij hebben de ervaring en de middelen om de fiets veilig en legaal terug te krijgen. Samenwerken met de politie verzekert dat je alle juridische stappen correct volgt en vergroot de kans dat de dief gevat wordt.

Na het terugvinden

Update status in de BikeVault

Vul het formulier voor teruggevonden fietsen in op onze website. Dit stelt ons in staat om de status van je fiets in de BikeVault bij te werken en de BIKEBAZE® Society te informeren. Door ons te informeren help je ook bij het bijhouden van statistieken en trends in fietsdiefstal, wat bijdraagt aan toekomstige preventie.

Bewijs verzamelen

Als je fiets is teruggevonden, probeer dan eventuele bewijzen van de locatie of de staat waarin de fiets is teruggevonden te documenteren. Foto's of getuigenverklaringen kunnen nuttig zijn voor verzekeringsclaims of verdere politieonderzoeken.

Controleer op schade

Controleer je fiets op eventuele schade die tijdens de diefstal of in de periode daarna kan zijn opgetreden. Meld schade aan je verzekeringsmaatschappij als onderdeel van je claim.

Stappen om diefstal te melden:

1. Vul onderstaand formulier in

Geef details over de diefstal, inclusief SafeTag ID, datum, tijd, en locatie van de diefstal.

2. Wij veranderen de status

Na het indienen van het formulier, updaten wij de status van je fiets in onze BikeVault naar 'Gestolen'.

3. Ontvang bevestiging en instructies

Na indiening ontvang je een bevestiging met verdere stappen en nuttige tips.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik als eerste doen als mijn fiets gestolen is?

Doe zo snel mogelijk aangifte bij de lokale politie. Dit is niet alleen belangrijk voor het terugvinden van je fiets en voor verzekeringsclaims, maar het helpt ook de maatschappij door waardevolle inzichten te geven in het diefstalprobleem, wat kan leiden tot beter preventiebeleid en strategieën. Vul daarna het ons diefstalformulier in om de status van je fiets in onze BikeVault bij te werken naar 'Gestolen'.

Hoe helpt BIKEBAZE® bij het terugvinden van mijn gestolen fiets?

Zodra je fiets als gestolen is gemeld, wordt deze status bijgewerkt in onze BikeVault. Iedereen die de SafeTag scant of het framenummer/SafeTag-ID opzoekt, ziet dat de fiets gestolen is en kan contact met jou opnemen. Dit netwerk vergroot de kans dat je fiets wordt opgemerkt en teruggevonden.

Wat moet ik doen als ik mijn fiets zelf terugvind?

Neem geen risico's en benader de situatie voorzichtig. Neem contact op met de lokale autoriteiten voor hulp en volg hun instructies voor een veilige terugkeer. Informeer ons via het teruggevonden fietsformulier, zodat we de status van je fiets kunnen bijwerken.

Kan ik mijn fiets nog steeds registreren als hij gestolen is?

Ja, het is mogelijk om je fiets te registreren in ons systeem zelfs nadat deze gestolen is. Begin eerst met het registreren van je fiets door het framenummer op te geven. Na de registratie, vul je het diefstalformulier in met alle relevante details over de diefstal. Hoewel je fiets geen SafeTag heeft, kan de registratie met het framenummer ons helpen je fiets te identificeren en de kans op terugvinden vergroten. Als je het framenummer niet hebt en ook geen SafeTag, is het niet mogelijk om je fiets terug te vinden via onze diensten.

Wat gebeurt er als mijn fiets teruggevonden wordt?

Informeer ons onmiddellijk via het teruggevonden fietsformulier en wij zullen de status in de BikeVault bijwerken. Het is ook van belang dat je de politie en je verzekeringsmaatschappij informeert over de terugvinding.