Het verhaal achter BIKEBAZ

Van frustratie naar innovatie: onze reis naar een veiligere fietsomgeving.

Onze Missie

Bij BIKEBAZE® zetten we ons in om een revolutie teweeg te brengen in fietsveiligheid. We begrijpen de frustratie en machteloosheid die gepaard gaan met fietsdiefstal – iets dat ons team persoonlijk heeft ervaren. Ons verhaal begon in november 2022, toen een geliefde fiets werd gestolen. Dit incident was niet alleen een verlies, maar een vonk die leidde tot de oprichting van BIKEBAZE®.

Group Picture at Central Station with bikes with SafeTags
Girls biking next to each other with SafeTags on their bikes

Onze Visie

Wij zijn ervan overtuigd dat het aanpakken van fietsdiefstal een collectieve inspanning vereist van iedereen - van individuele fietsbezitters en lokale gemeenschappen tot verzekeraars, fabrikanten, overheden en gemeentes. BIKEBAZE streeft ernaar om deze diverse groepen samen te brengen en een gezamenlijke beweging in gang te zetten met behulp van technologische innovatie en gemeenschapskracht. Onze SafeTag en BikeVault zijn slechts het begin; ze bieden niet alleen directe bescherming en gemoedsrust voor fietsbezitters, maar zijn ook de eerste stappen naar een veel groter doel.

Onze visie is een toekomst waar mensen weer volop kunnen genieten van fietsen, vrij van de voortdurende stress en angst voor fietsdiefstal. We streven ernaar om uitgebreide data te verzamelen over fietsdiefstal, om inzichten te bieden die kunnen leiden tot effectievere preventiestrategieën, betere ondersteuning voor slachtoffers en een sterker gemeenschapsgevoel. Door samen te werken en innovatieve oplossingen te omarmen, kunnen we een veiliger, zorgelozer fietslandschap creëren voor iedereen. Doe mee met BIKEBAZE en maak deel uit van deze beweging naar een toekomst waar fietsplezier centraal staat.

Ons Team

BIKEBAZE® is meer dan een bedrijf; het is een missie gedreven door mensen die passie hebben voor fietsen en innovatie. Elk teamlid heeft een uniek verhaal en een persoonlijke motivatie om bij te dragen aan de veiligheid van fietsers. Van de pijn van gestolen fietsen tot de frustratie over het gebrek aan actie van lokale overheden, elk van ons heeft een reden om te vechten voor deze zaak.

Man and woman biking next to each other on BIKEBAZE registered bikes
two women and two men walking next to each with their BIKEBAZE registered bikes in their hands. These bikes also have SafeTags.

BIKEBAZE® Society

Wij geloven dat verandering vanuit de gemeenschap moet komen. Door fietsers in staat te stellen hun fietsen te beschermen en door ons platform te gebruiken om diefstal te melden en gegevens te verzamelen, bouwen we aan een robuuste gemeenschap die zich inzet voor de veiligheid van iedereen. Onze SafeTag en BikeVault zijn tools die door de gemeenschap worden ingezet om een veiligere fietscultuur te creëren.

Waarom BIKEBAZE®?

Het is absurd en onaanvaardbaar dat fietsen – essentiële, waardevolle voertuigen voor velen van ons – zo eenvoudig gestolen kunnen worden. We zijn vastbesloten om dit te veranderen. Met BIKEBAZE® bieden we niet alleen een product; we bouwen aan een beweging. Samen met fietsers, lokale overheden en partners streven we ernaar om fietsdiefstal te verminderen, de veiligheid te verhogen en de straten veiliger te maken voor iedereen.

Someone locking their BIKEBAZE registered bike. There is also a SafeTag in sight.
A man happy with a BIKEBAZE registered bike next to him. The Erasmusbrug is behing him. The SafeTags on his bike are also visible.

Dit is nog maar het begin. Doe mee.

Dit is slechts het begin van onze reis naar een veiligere fietscultuur. Jouw steun en betrokkenheid bij BIKEBAZE® zijn cruciaal om deze visie werkelijkheid te maken. Of je nu een fietsbezitter bent, een gemeenschapslid of een partner met een visie voor een veiligere stad, jouw inzet is de sleutel tot verandering. Geloof in het potentieel van een gemeenschap waar fietsdiefstal tot het verleden behoort en waar elke fietstocht synoniem staat voor vrijheid en zorgeloos genieten. Er komen spannende ontwikkelingen en innovaties aan die onze missie zullen versterken. Sluit je aan bij BIKEBAZE® en fiets met vertrouwen, elke dag weer. Samen maken we de toekomst van fietsveiligheid.

Dit is BIKEBAZE® - samen maken we een einde aan fietsdiefstal. Stay tuned.